Wat doen wij in de praktijk?

Nieuwe wetenschappelijke inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van trainingsprogramma’s die mensen met kanker volgen tijdens of na medische behandeling. Zo’n training bestaat voornamelijk uit conditie- en spierkrachttraining, waarbij continu rekening gehouden wordt met beperkingen die de ziekte of de behandeling met zich meebrengt.

Middels een gesprek en lichamelijk onderzoek in onze praktijk in Goes of Burgh-Haamstede zal een gespecialiseerde fysiotherapeut een programma opstellen met jouw specifieke behoefte en mogelijkheden als uitgangspunt en gericht op verbetering van kracht en conditie.

Wat kun je zelf doen?

Voor elke Nederlander is het belangrijk om dagelijks 30 minuten te bewegen. Tijdens de behandeling voor kanker voelen mensen zich niet elke dag even fit.

Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met deze wisselende belastbaarheid en de beschikbare energie, zodat je toch voldoende lichaamsbeweging krijgt. De ene persoon lukt dit zelfstandig, een ander heeft baat bij een begeleid trainingsprogramma.

Ook na de medische behandeling is het voor sommige mensen moeilijk om zelf actief te zijn, of weer te worden. Hierbij kan een door een fysiotherapeut begeleid trainingsprogramma hulp bieden.

Wie is de fysiotherapeut?

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal heeft Rosalie de Graaf zich gespecialiseerd in fysiotherapie bij oncologische revalidatie. Zij werkt op afspraak op beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken? Bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.