Veel voorkomende knieklachten

Last van een zwelling, stijfheid en/of knakkende geluiden in de knie? Mogelijk is de meniscus betrokken of is er slijtage in de knie. Is de knie minder stabiel? Mogelijk kan de binnen-, buiten- of kruisband gescheurd zijn. De knieschijf kan door spanning in spieren en pezen uit de kom schieten (naar de buitenkant, waar het minste weerstand zit), wat gepaard kan gaan met breuken en afgescheurde banden. Samen met de fysiotherapeut wordt er een behandelplan opgezet om de klacht aan te pakken. 

Overbelasting van de spier- en peesaanhechtingen veroorzaakt pijn rond de knieschijf. Pijn onder de knieschijf noemt men ook wel jumpersknee (‘springersknie’).  Ligt de pijn achter de knieschijf (patellofemoraal pijnsyndroom), dan ligt de oorzaak in het functioneren van de knieschijf.

Orthopedische revalidatie na operatie aan de knie

Bij De Blaeij actief & vitaal kunt u ook na een knieoperatie terecht. De meest voorkomende operaties in het kniegewricht zijn:

- Een volledige/halve knieprothese

- Voorste/achterste kruisbandoperatie

- Meniscusoperatie 

Het is bij elke operatie van belang onder deskundige begeleiding te revalideren. Na een operatie is er vaak sprake van spierkrachtsverlies en herstelt deze kracht niet volledig als je niet of onvoldoende revalideert.

Bij De Blaeij actief & vitaal krijgt u een individueel oefenprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut in onze praktijk in Goes of Burgh-Haamstede.

Knieblessures door sporten

Soms is de oorzaak van knieklachten duidelijk: een verdraaiing, onverwachte beweging of overbelasting bij het sporten. Je merkt direct een felle pijn als kniebanden scheuren, het kapsel of kraakbeen beschadigd raakt of de knieschijf uit de kom gaat. 

Loop in geen geval door met pijnklachten aan de knie: de klachten zullen meestal verergeren met het risico van blijvende schade. De speciaal opgeleide sportfysiotherapeut heeft kennis op gebied van training en begeleiding zodat je zo snel mogelijk weer de dingen kunt doen die je voorheen deed. 

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal hebben de volgende fysiotherapeuten in Goes en Burgh-Haamstede zich gespecialiseerd in pijnklachten aan de knie:

  • Richard Schouten

Voor fysiotherapie bij pijnklachten aan de knie kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.