Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut in onze praktijk in Goes begeleidt niet alleen sporters, maar ook mensen die revalideren na een ziekte of een operatie. Met een nieuwe knie, een nieuwe heup, of als je geopereerd bent aan een hernia kun je je lichaam niet direct volledig belasten.

De speciaal opgeleide sportfysiotherapeut heeft aanvullende kennis op gebied van training en begeleiding zodat je zo snel mogelijk weer de dingen kunt doen die je voorheen deed. Hierbij kun je denken aan een trainingsprogramma om weer te gaan sporten, maar ook aan advies en begeleiding bij het hervatten van de dagelijkse activiteiten thuis en in je werk.

Wat kun je zelf doen bij sportblessures?

De sportfysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk en realistisch haalbaar trainingsprogramma op. Er kan worden getraind in de praktijk in Goes of Burgh-Haamstede of de sportschool in Goes. Daarnaast kan het programma bestaan uit oefeningen thuis om de belastbaarheid van je lichaam rustig maar doelgericht steeds verder op te bouwen.

Hoe snel je resultaat merkt van zo’n programma, hangt vooral af van de trouw en zorgvuldigheid waarmee je de training volgt en oefeningen uitvoert. Natuurlijk wordt dit goed in de gaten gehouden en wordt je vooruitgang gemonitord zodat je zo snel mogelijk (weer) op je oude of het gewenste niveau zit.