Veel voorkomende heup-/bekkenklachten

Een van de oorzaken voor heupklachten is artrose (slijtage), meestal een proces van jaren. Andere veel voorkomende klachten zijn liesklachten als gevolg van sporten en pijnklachten door een slijmbeursontsteking. Door speciale technieken toe te passen in combinatie met een oefenprogramma kan de manueel therapeut de stijfheid en spierspanning in de heup aanpakken. Deze technieken richten zich niet alleen op het heupgewricht, maar ook op het bekken, de lage rug en de spieren in het gebied. Je kunt je hierdoor makkelijker bewegen en de pijn wordt minder. Het oefenprogramma richt zich op versterking van kracht en conditie.

Artrose: niets meer aan te doen?

Veel mensen denken dat er niets meer aan artrose te doen is, maar dit is maar gedeeltelijk waar. De slijtage kan inderdaad niet worden teruggedraaid, maar zeker bij minder ver gevorderde artrose kan de manueel therapeut de pijn vaak verminderen en een operatie mogelijk uitstellen. Artrose hoeft bovendien niet altijd pijnklachten te geven.

Als artrose wel problemen geeft, gaat dit vaak gepaard met pijn en stijfheid in de heup. Je gaat anders lopen wat zorgt voor veel spanning van de spieren eromheen. Door deze problemen aan te pakken is het in veel gevallen wel degelijk mogelijk pijn te verminderen en de beweeglijkheid te vergroten.

Revalideren na heupoperatie

De fysiotherapeuten en manueel therapeuten bij De Blaeij actief & vitaal behandelen heupblessures en heupklachten, maar wij hebben ook specialisten die je herstel begeleiden na een operatie. De meest voorkomende operatie in de heup is de total hip operatie waarbij de kop en kom worden vervangen.

Het is bij elke operatie van belang onder deskundige begeleiding te revalideren. Na een operatie is er altijd sprake van spierkrachtsverlies en vaak herstelt deze kracht niet volledig als je niet of onvoldoende revalideert.

Bij De Blaeij actief & vitaal krijg je een individueel oefenprogramma voor thuis en in de praktijk (in Goes of Burgh-Haamstede) om je conditie en looppatroon te herstellen. Je herstelt sneller en de kans op restklachten is kleiner.

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal hebben de volgende fysiotherapeuten / manueel therapeuten zich gespecialiseerd in heupklachten en bekkenklachten:

  • Anniek van der Linde
  • Richard Schouten
  • Rosemarijn Bezuijen
  • Ineke de Kraker - Vercruysse

Voor fysiotherapie of manuele therapie van heupklachten en bekkenklachten kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.