Veel voorkomende nekklachten

Veruit de meeste nekklachten bestaan uit een pijnlijke nek waarbij mensen hun nek niet volledig kunnen draaien of buigen. Soms ontstaat hierbij uitstraling naar een arm of hand. Andere vormen van nekpijn zijn klachten na een Whiplash en nekklachten met hoofdpijn en hernia’s. Veel voorkomende bijdragende factoren zijn houding en stress. Zelfs overmatig aanspannen van de kaakspieren kan een belangrijke factor zijn die nekklachten in stand houdt. Zeker als nekklachten langer dan 3 maanden aanhouden, is het van belang om ook andere gebieden te onderzoeken en behandelen zoals bijvoorbeeld het kaakgewricht en de bovenrug.

Behandelingen en fysiotherapie bij nekpijn

Bij het behandelen van nekpijn richt de fysiotherapeut van De Blaeij actief & vitaal zich op duurzaam herstel, zodat je weer pijnvrij kunt bewegen en je dagelijkse activiteiten kunt doen. Dat betekent niet alleen de stijfheid of pijn verhelpen maar allereerst de juiste diagnose stellen en inzicht krijgen in onderliggende oorzaken. Daarbij kijken we naar het hele lichaam en je levensstijl.

Soms kan craniofaciale therapie het antwoord zijn om te voorkomen dat de oorzaken van nekpijn worden weggenomen en klachten niet meer terugkomen.

Fysiotopics en OriGENE behandelingen

Voor een aantal nekklachten hanteert De Blaeij actief & vitaal behandelprotocollen van Fysiotopics. Fysiotopics is een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen.

Afhankelijk van de nekklachten zal de fysiotherapeut na een uitgebreid onderzoek (in Goes of Burgh-Haamstede) het juiste behandelprotocol voor je bepalen en uitvoeren.  Als enige fysiotherapiepraktijk in de regio kun je bij onze praktijk in Goes terecht voor de OriGENE behandeling voor rugklachten.

Pijn in je nek? Maak een afspraak met de specialist

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal hebben de volgende therapeuten zich gespecialiseerd in nekpijn en nekklachten:

  • Anniek van der Linde
  • Richard Asscheman

Voor fysiotherapie behandeling van nekpijn kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.