Wat doen wij in de praktijk?

De manueel therapeut gaat allereerst op zoek naar de oorzaak van je klachten. Klachten worden vaak veroorzaakt door het niet goed functioneren van meerdere gewrichten tegelijk. Met gerichte behandeling komt de manueel therapeut vaak snel tot een effectieve oplossing van het probleem.

Er zijn specifieke behandeltechnieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en je houding en bewegingen te verbeteren. Direct na of al tijdens de behandeling merk je dat je beter kunt bewegen en dat pijnklachten minder worden.

Voor manuele therapie kun je terecht in Goes en Burgh-Haamstede.

Wat kun je zelf doen?

Om te voorkomen dat klachten terugkomen, wordt bij manuele therapie ook verder gekeken naar de oorzaak waardoor klachten in eerste instantie zijn ontstaan. Heb je een zittend beroep en beweeg je te weinig of verkeerd? Belast je je gewrichten verkeerd door een slechte lichaamshouding?

Voorkomen begint bij het afleren van slechte gewoontes en het aanleren van gezonde nieuwe. Het behandelprogramma van manuele therapie bestaat daarom niet alleen uit de behandeling van gewrichten alleen, maar ook uit het geven van goede instructies, adviezen en begeleiding. Daarbij is veel aandacht voor inzicht in genoeg en gezond bewegen.

Wie zijn onze manueel therapeuten?

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal zijn twee therapeuten gespecialiseerd in manuele therapie:

  • Richard Asscheman
  • Anniek van der Linde

Zij werken op afspraak op beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.