Veel voorkomende schouderklachten

Schouderklachten kunnen heel veel oorzaken hebben. Soms wordt weefsel ingeklemd door een aangeboren vernauwing onder het schouderdak, door botaangroei, overbelasting of verkalking. Een verdikking of verkleving van het gewrichtskapsel kan optreden na een ontsteking (frozen shoulder). Door overbelasting bij sport kan een blessure optreden (sportschouder), maar ook irritatie en infectie van de slijmbeurs (slijmbeursontsteking) kunnen zeer pijnlijke schouderklachten veroorzaken. Daarnaast kunnen spierspanningsklachten (myofasciale pijn) de boosdoener zijn en op internet kun je ook genoeg vinden over KANS (Klachten aan arm, nek en schouder, voorheen RSI).

Schouderteam en schoudernetwerk

Bij De Blaeij actief & vitaal bestaat het schouderteam in Goes en Burgh-Haamstede uit ervaren en intensief opgeleide schouderspecialisten. Zij volgen continu scholing op het gebied van schouderrevalidatie. Ook wisselen zij kennis uit met elkaar, met orthopeden en (sport)artsen.

Richard Asscheman is aangesloten bij schoudernetwerk Zeeland. Dit is een samenwerking tussen eerste- en tweedelijns fysiotherapeuten, gespecialiseerd in schouderrevalidatie. De gezamenlijke missie van deze samenwerking is: topkwaliteit leveren op het gebied van behandeling van patiënten met schouderklachten in de breedste zin van het woord.

Wie zijn onze schouderspecialisten?

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal hebben de volgende fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in schouderklachten.

  • Richard Asscheman
  • Anniek van der Linde

Voor fysiotherapie behandeling van schouderklachten kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.