Meest voorkomende rugklachten

De wervelkolom is onder te verdelen in drie delen: de lage rug, de borstwervelkolom en de nek. Functioneert een van deze gebieden niet goed, dan word je minimaal flink belemmerd in je dagelijkse werkzaamheden of sportbeoefening. Veel voorkomend zijn fixaties in de wervelkolom (vastzitten) door overbelasting van spieren.

Minder voorkomend zijn de specifieke klachten als hernia’s, kanaalstenosen of fracturen, maar als deze voorkomen geven ze wel grote problemen. Rugpijn en rugklachten kunnen spontaan optreden of langzaam opbouwen. Houden klachten langere tijd aan, ga dan altijd naar een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Sportblessures

De kwetsbare wervelkolom is bij sporters van groot belang. Tijdens het sporten werken er veel krachten op je wervelkolom en bij niet goed functioneren kun je niet meer optimaal presteren. Sportfysiotherapie is gericht op het voorkomen en behandelen van sportblessures. Een goed trainingsprogramma bouwt de fysieke belasting rustig aan op.

De sportfysiotherapeut in onze praktijk begeleidt ook mensen die revalideren na een operatie. Als je bijvoorbeeld geopereerd bent aan een hernia kun je je lichaam niet direct volledig belasten. De speciaal opgeleide sportfysiotherapeut heeft aanvullende kennis op gebied van training en begeleiding.

OriGENE behandeling bij lage rugpijn

Als enige praktijk in de regio kun je bij ons in Goes terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor nek- en rugklachten. De nieuwste wetenschappelijke inzichten bij chronische of terugkerende rugklachten geven aan dat patiënten het meeste baat hebben bij het zo normaal mogelijk blijven bewegen in het dagelijks leven, ondersteund door het zo gericht mogelijk trainen van de lage rugspieren. OriGENE is een behandeling met een speciaal ontwikkeld toestel waarbij zeer specifiek de lage rugspieren worden getraind. 

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal hebben de volgende fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in rugpijn en overige rugklachten aan de wervelkolom:

  • Anniek van der Linden
  • Richard Asscheman
  • Richard Schouten

Voor fysiotherapie behandeling van rugpijn en rugklachten kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.