Wij halen je de eerste 6 weken thuis op

Omdat het voor veel mensen moeilijk is om zo kort na een operatie drie keer per week onze praktijk te bezoeken, bieden we binnen onze regio een extra service: een ophaalservice. Deze service is speciaal voor mensen die net een nieuwe knie, heup of schouder hebben gekregen en daardoor niet zelfstandig naar de praktijk kunnen komen. De eerste zes weken van je revalidatie halen wij je thuis op en brengen we je na de behandeling ook weer thuis.

Wat doen wij in de praktijk?

Je lichaam moet wennen aan een nieuw gewricht en je moet stapsgewijs leren het goed te gebruiken en belasten. Bij orthopedische revalidatie werken de manueel therapeut en de sportfysiotherapeut van De Blaeij actief & vitaal samen om dat zo efficiënt mogelijk te bereiken.

De manueel therapeut behandelt 2 tot 3 keer in de week in de praktijk in Goes of Burgh-Haamstede om de voorwaarden te scheppen om zo snel mogelijk te kunnen starten met een functioneel trainingsprogramma. Binnen het programma voor orthopedische revalidatie worden duidelijke doelstellingen gesteld om in een afgebakende periode toe te werken naar het uiteindelijke einddoel.

In nauwe samenwerking met orthopedisch chirurgen biedt De Blaeij actief & vitaal ook OrthoXpert behandelprogramma's aan.

Wat kun je zelf doen?

De Blaeij actief & vitaal stelt samen met jou een individueel en realistisch haalbaar trainingsprogramma op met een tijdsschema en einddoel. Er kan worden getraind in de praktijk in Goes of Burgh-Haamstede of de sportschool in Goes. Daarnaast kan het programma voor orthopedische revalidatie bestaan uit oefeningen thuis om de belastbaarheid van je lichaam rustig maar doelgericht steeds verder op te bouwen.

Hoe snel je resultaat merkt van zo’n programma, hangt vooral af van de trouw en zorgvuldigheid waarmee je de training volgt en oefeningen uitvoert. Natuurlijk wordt dit goed in de gaten gehouden en wordt je vooruitgang gemonitord zodat je zo snel mogelijk (weer) op je oude of het gewenste niveau zit.

Onze fysiotherapeuten helpen je verder

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal zijn de volgende mensen gespecialiseerd in orthopedische revalidatie:

  • Richard Asscheman
  • Anniek van der Linde
  • Richard Schouten
  • Rosemarijn Bezuijen
  • Ineke de Kraker- Vercruysse

Het is mogelijk afspraken te maken voor orthopedische revalidatie op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede. Een verwijzing is niet nodig.