Veel voorkomende enkel-/voetklachten

Veel voorkomende klachten zijn peesontstekingen in de voet, functionele instabiliteit (bijvoorbeeld na herhaaldelijke enkelverstuikingen), voetstandsafwijkingen als een ingezakte voetboog of ingezakte voorvoet, achillespeesontstekingen en fixaties (vastzitten) in de voet en/of enkel.

Vermoeden wij problemen door verschil in beenlengtes, voetstandsafwijkingen en vergroeiingen, dan zoeken wij de samenwerking met een orthopeed. Andersom kunnen operaties in de voet/enkel, knie, heup of rug ook leiden tot klachten in voet en enkel. In dat geval kan sportfysiotherapie, manuele therapie of osteopathie helpen.

Sportblessures aan enkel of voet

Sporters zoeken vaak de grens op van wat hun lichaam aankan. De dragende gewrichten krijgen het daarbij te verduren. Bij sporters zijn goed functionerende voeten en enkels van groot belang; ze kunnen ook grote problemen geven bij de sportbeoefening.

Sportfysiotherapie is gericht op het voorkomen en behandelen van sportblessures. Een goed trainingsprogramma bouwt de fysieke belasting rustig aan op. De sportfysiotherapeut in onze praktijk (Goes en Burgh-Haamstede) begeleidt ook mensen die revalideren na een operatie. De speciaal opgeleide sportfysiotherapeut heeft aanvullende kennis op gebied van training en begeleiding.

Onze fysiotherapeuten helpen je verder

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal hebben de volgende fysiotherapeuten in Goes en Burgh-Haamstede zich gespecialiseerd in klachten aan voet en enkel:

  • Richard Asscheman
  • Richard Schouten

Voor fysiotherapie bij klachten aan de voet en enkel kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.