Wat doen wij in de praktijk?

Meer bewegen vergt vaak een verandering van leefstijl: meer bewegen, gezonder eten… Onze fysiotherapeut helpt je een actievere en gezondere levensstijl aan te nemen middels een huiswerkprogramma en voorlichting.

In het begin krijg je 2 tot 3 keer per week looptraining van je fysiotherapeut in Goes of Burgh-Haamstede, maar uiteindelijk zal de therapie afgebouwd worden.

Als je conditie dit toelaat ga je steeds meer zelfstandig trainen. Door telkens door te lopen tot aan de maximale loopafstand, kun je steeds je loopafstand vergroten. Naast het lopen bestaat het programma uit fietsen en krachtraining voor de benen.

Wat kun je zelf doen aan etalagebenen?

Wij kunnen helpen, maar het echte werk doe je zelf. Enige zelfdiscipline is dan ook vereist. Het woord looptherapie geeft al aan dat we iets anders bedoelen dan (sportief) wandelen.

Met looptherapie bedoelen we lopen in een stevige wandelpas. Het is de bedoeling dat je zeer regelmatig oefent in het lopen van steeds langere afstanden. Voor het beste resultaat van de looptherapie is het van belang dat je minimaal 5 keer per week, maar het liefst dagelijks traint, bij voorkeur drie keer per dag, en dit minimaal 3 tot 6 maanden volhoudt.

Fysiotherapie, looptherapie en andere beweegprogramma’s bij etalagebenen zijn mogelijk op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.